Stingray Marine Solutions AS, 5-års jubileum

STINGRAY – virksomheten «skyter» lakselus i mærene med laserteknologi, som er det eneste av sitt slag innenfor robotisering og automatisering av lusebekjempelse i lakseoppdrettsnæringen. Stereo kamera, målrettet laser 24timer i døgnet kontinuerlig uten håndtering av laksen. Lusen blir truffet med dødelig utfall og koagulerer innen millisekunder. En skånsom metode, hvor laksen ikke blir skadet, fiskeskinnet reflekterer laserlyset, mens lusen absorberer det. Oppdraget gikk ut på å dokumentere jubileet: Produksjonen/Portretter/Festen, samt foredrag og underholdning på Sentralen.

Testlab: bildedatabasen, studier av lakselus i forskjellige utgaver og «positurer» – en «laksedummy» utløser laseren.

Daglig leder viser laserenheten i produksjonen for alle besøkende, prosjektleder: John Arne          Stingray.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *